Saturday, March 03, 2007

Beschrijving van route


1
Beschrijving: Het huis waar het kind vanuit begint is een gewoon rijtjeshuis het huis onderscheid zich van de rest doordat het blauw geverfd is.
Er staan 2 op elkaar gestapelde plastic tuinstoelen in de achtertuin met 2 kinderfietsjes.
De tuin is ziet er redelijk uit maar wordt niet heel veel aandacht aan besteed.
Schuin tegenover het huis staat een rij garages naast elkaar die zich weer onderscheiden van kleur. Voor de huizen tegen de stoep staan wat auto`s geparkeerd.
Opvallende punten:Kleur huis & garages, de fietsjes.
Sfeer: Een gewone maar wel gezellige straat, waar jonge middenstands gezinnen wonen.
Geluid: Rustig, weinig mensen op straat, wind, af en toe een auto, vogels.

2
Beschrijving: Aan de rechterkant heb je bomen een stuk grasveld met daarachter water met rietstengels en uitgestrekte weilanden. Ertussendoor loopt een fietspad die je niet echt kan zien behalve als er iemand fietst.
Aan de linkerkant loop je langs rijtjeshuizen met hier en daar een auto voor de deur.
Sfeer: Gevoel van vrijheid en rust door de uitkijk op de weilanden, ik heb ook het idee dat de mensen die hier wonen iets ouder zijn, willen genieten van het uitzicht en misschien wat meer op zichzelf zijn. Aan de tuinen kun je ook zien dat ze wat meer met de natuur/dieren bezig zijn.
Opvallende kenmerken: Molshopen, fietspad midden door weiland,huizen die zich onderscheiden van kleur, heggen om tuin, vogelhuisje.
Geluid: Wind, vogels, in verte af en toe een auto, fietser.

3
Beschrijving: Zodra je de hoek omloopt kom je in een heel andere sfeer terecht.
Links loop je langs de zijkant van het hoekhuis waar gras ligt en een stuk niet onderhouden stuk grond. Alsof of alle planten eruit gerukt zijn of dat er niemand verantwoording heeft over dit stuk grond.
Na dit stuk kom je weer meer in woonwijk sfeer terecht, asfaltweg, hekken om tuinen, een speelplaats en het buurthuis met parkeerplaats ervoor.
Aan de rechterkant loopt het stuk natuur door (dus bomen riet, water & gras) maar met het contrast dat er nu geen uitgestrekt weiland achter ligt grote grauwe flatgebouwen.
Opvallende punten:Molshopen, hek om tuinen, grote flatgebouwen waar hier en daar op verdiepingen winkelwagens staan, buurthuis, verlaten speeltuin.
Sfeer: kil & verlaten
Geluid: Weinig geluid, geluid van wind door het riet en bomen.

4
Beschrijving:Links en recht grasveld en water, recht parkeerplaats voor groot flatgebouw en fietsenstalling met veel fietsen. Links zijkant hoekhuis van rijtjeshuizen en garages. Een smalle lange steeg met halverwege een ijzeren hek.
Opvallende punten:Omgevallen afvalbak, energiekasten, parkeerplaats, vele fietsen, schotels bij flatgebouw, molshopen, onverzorgde tuinen aan achterkant flat,redelijk veel zwerfvuil, en de smalle steeg.
Sfeer: Verlaten, geen mensen op straat
Geluid: weinig geluid verkeersgeluid ver weg en wind.

5
Beschrijving: rechts lange gemetselde muur van de voortuin van een hoekhuis, in het midden weer een smalle steeg, aan de linkerkant zie je de voorkant van rijtjeshuizen.
Opvallende punten: lange muur, krijt, lantaarnpalen, rijtjeshuizen, huis te koop, bloempotten,auto`s, kale tuinen.
Sfeer: De rechterkant van deze straat was kil, de linkerkant was meer de gezellige socialere kant aan de huizen en tuintjes te zien.
Geluid: Weinig geluid, vooral wind en voorbijgaande fietser en een vogel.

6
Beschrijving:rechts heb je gras en zie je zijkanten van rijtjeshuizen , aan weerszijde heb je bomen alsof je door een poort van bomen heenloopt, links de school met hek eromheen. Voor het hek van de school staan onverzorgde struiken met veel zwerfvuil ertussen.
Opvallende punten: zwerfvuil (pakjes drinken,blikjes,zakjes) ekster, kinderen zitten op speelplaats voor de school terwijl school uit is, paaltjes, hek om school en apart om peuterspeelzaal, speelterrein.
Sfeer: verlaten en ontonderhouden.
Geluid: Kinderstemmen, vogel, auto in verte.

7
Beschrijving: Je moet over een rooster heen als je naar de school wilt lopen.
Rechts zie je gekleurde blokken een zandbak een schommel, een grasheuvel en bomen.
Daarachter heb je rijtjeshuizen.
Links kunst grasmat, speelattributen, hek van school en kale plekken gras (onverzorgd stuk)
Opvallende punten: Het rooster waar over overheen loopt, kunstgras, veel hekwerk, lege afvalbakken met afval ernaast
Sfeer: Verlaten, onverzorgd, beetje kil door veel hekwerk en roosters waar je overheen loopt.
Geluid: Kinderstemmen, wind, geluid van zakjes die met de wind mee gaan.

8
Beschrijving: Ingang school, een hele grote plas water waar je moeilijk omheen kunt, links heb je een glijbaan en klimwerk met schommel. Rechts kijk je in de klaslokalen. Op het schoolplein staan ook 2 basketbalpalen zonder ringen.
Opvallende punten:Poster tegen pesten op de ramen van lokalen, de grote plas water, speelattributen, veel zwerfvuil.
Sfeer: Beetje slecht onderhouden, verlaten sfeer.
Geluid: Wind, in verte kinderen, auto`s.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home